Kävimme eilen Lassin kanssa keskustelemassa eläinlääkärillä, joka olisi voinut tehdä tähystyksen ja ottaa koepalan maksasta. Eilen otettiin siis verikokeita ja tänään saatiin tulokset, laitanpa suoraan eläinlääkärin saneleman tekstin.

Lassin jatkotutkimukset väsymyksen, lisääntyneen juomisen ja koholla olevien maksa-arvojen vuoksi; maksa-arvot olleet koholla mutta normalisoituneet. Koiran vointi enenevässä määrin väsynyt ja vetämätön, lisäksi todettu rtgkuvissa kalkkeumia maksan alueella (havaitaan myös kylkiluissa). Kliinisessä yleistutkimuksessa ei selvästi poikkeavaa todeta, lievää etuvatsan arkuutta, mutta ei kovin selvää aristusta. Olemus hyvin väsynyt. Päädyttiin siihen, että Lassista otettiin vielä ACTH-stimulaatiotesti ennen maksan koepalojen ottoa. ACTH-stimulaatiotesti viittaa selkeästi Cushingin tautiin (0-näyte 108, stimuloitu arvo 718), ja cushingin tauti riittää selittämään oireet (ja röntgenologisen löydöksen, koska cushing voi aiheuttaa kalkkeumia elimistöön). Aloitetaan nyt lääkitys Cushingin tautiin ohjeen mukaan, Vetoryl 120mg 1kapseli kerran päivässä. Kontrollikäynti 2-3 viikon päästä, käydään läpi jatko-oheistusta ruokinnan yms. suhteen ja otetaan kontrollirtgkuva maksan alueesta.

Tämä oli jotenkin helpottava uutinen. Olin jo valmistautunut siihen, että yhteinen aikamme on lopussa. Nyt vain toivotaan, että lääkitys toimii. Lassi jatkaa maksasairaan koiran ruokavaliolla kontrollikäyntiin asti, myös Epatoa annetaan edelleen.