Eilen oli Leevin, Oilin ja Fiiliksen vuoro käydä eläinlääkärissä. Tosin tällä kertaa vain rokotukset hakemassa.
Odotustilassa oltiin ihan rennosti ja puntaria käytiin testaamassa Leevin ja Fiiliksen osalta. Leevi olisi jäänyt puntarille seisoskelemaan vaikka koko päiväksi, mutta mamma oli ilkeä ja käski pois tovin jälkeen. Leevi sai lukeman 22kg ja Fiilis huimat 13,1kg. Oili tuli niin kiireellä sisään ja ulos, ettei puntarille ehditty.

Fiiliksellä taitaa olla hieman mörkökausi menossa, mitä ei vielä oikeastaan ole ollut. Tutkimushuoneeseen mentiin kovalla tohinalla ja tutkittiin hätäisesti joka nurkka. Sen jälkeen tuli kiire päästä tutkimuspöydälle ihmettelemään kun hoitaja laitteli rokotuspiikkejä valmiiksi ja esittämään muille kuinka eläinlääkärissä käyttäydytään. Kaikki meni hyvin vielä siinä vaiheessa kun eläinlääkäri tuli huoneeseen ja silitteli Fiilistä ja jutteli mukavia. Siinä vaiheessa kun kylmä stetoskooppi kosketti tollerin massua, pullahti neidin silmät päästä ja pyörivät ympäri, saman tien ponkaisu takajaloille ja alkoi kiivetä mamman olkapäille turvaan. Tapahtuma sarja toistui muutaman kerran kunnes saatiin kuunneltua hengästyneen neidin sydän. Joten oma stetari käyttöön ja lääkärileikkejä leikkimään. Muuta ongelmaa ei onneksi ilmennyt ja rokotukset saatiin niin nopeasti niskaan, ettei tolleri edes huomannut piikkejä.

Leevi odotteli Fiiliksen vuoron ajan tutkimushuonetta ja sai itsensä hihnallaan jumiin pöydän jalkoihin, mutta silti tutkimusmatka jatkui. Eipä mikään enää vanhaa haittaa. Leevi sai kehuja siitä, että on hyvässä kunnossa 13-vuotiaaksi. Vanhan koiran arvokkuudella seisoi tutkimuspöydällä patsaana ja ihmetteli omia ajatuksiaan samalla kun eläinlääkäri tutki ja laittoi rokotukset. Kaikki kunnossa.

Oili sai rokotukset niin nopeasti, ettei mamma edes huomannut sitä. Samalla katsottiin kuinka Oilin silmät voivat ja onko pannus missä tilanteessa. Hyvältä näytti ja saatiin jälleen jatkaa elämää ilman kortisoni-injektiota. Itse pitää vain seurata mihin suuntaan silmät menevät, leviääkö pannus kesän auringonpaisteessa vai saadaanko silmät suojattua niin hyvin, ettei tarvitse vielä silloinkaan hoidella. Siihen, että Oilin silmät kuivuvat, saatiin kehotus jatkaa kostukkeiden käyttöä tarpeen mukaan. Tämä tarkoittaa Oilin kohdalla sitä, että tuulisella säällä silmät huuhdellaan kostuketipoilla. Ei onneksi tarvitse sen enempää, kun muistaa sen, että Alma sai kostukkeita 15 minuutin välein pahimmillaan.

Sitten murheenkryyni Lassi-poikaan. Eläinlääkärissä ei onneksi tarvinnut nyt käydä vaan saatiin apua ihan keskustelemalla. Viime viikkoisen eläinlääkärireissun jälkeen ei tilassa ole tapahtunut muutoksia parempaa. Patit ovat ja pysyvät. Jalassa olevat ovat alkaneet kasvamaan lisää. Kaiken lisäksi Lassille on kehittynyt ihotulehdus selkärangan molemmin puolin, puolesta välistä selkää hännäntyveen asti. Eli paha follikuliitti jyllää, ei ihme että on ärtynyt, jos joku laumasta osuu selkään. Ihmisille ei kuitenkaan sano mitään ja antaa loistavasti tutkia ja sörkkiä pahoja arpia ja mätäneviä haavoja. Eläinlääkäri totesi, että Imurel-kuurin aloitus on saattanut aiheuttaa ihotulehduksen ja immuunijärjestelmä on nyt herkkänä kaikelle. Lassi sai sitten kolmen viikon Rilexine 600mg antibioottikuurin tulehdukseen. Koepalojen tuloksia odotellaan edelleen.