Lassin takapää reistaili jälleen menneellä viikolla. Takajalat menivät veteliksi eivätkä oikein jaksaneet pitää poikaa pystyssä. Samat oireet kuin tammikuussa. Eilen perjantaina käytiin eläinlääkärissä näyttämässä Lassia. Noutajapoika on jo pitempään laahustanut takajaloillaan ja lenkillä ollessaan lepäillyt lumikinosten varassa. Istumaan ja maahan meno on ollut välillä vaikeaa. Lassi myös pitää seistessään takajalkoja koukussa.

Eläinlääkäri tutki Lassin selkää ja jalkoja. Selkää painellessa Lassi aristi rintarankaa ja lannetta. Takajalkoja väännellessä jäivät ne siihen asentoon, mihin eläinlääkäri ne käänsi. Etujalat palautuivat normaalisti. Takajalkojen varpaissa ei ollut kiputuntoa toisin kuin etujaloissa. Rintarangan spondyloosi muutos ei voi vaikuttaa takajalkoihin tuolla tavoin. Eläinlääkäri epäili lanteen alueella olevan isompia ongelmia, kuten välilevyissä. Tavallisella röntgenkuvalla ei sinne nähdä. Tarvitaan varjoaine tai magneettikuvaus.

Tutkineen eläinlääkärin lausunto: koiran alaselkä "putoaa" seistessä, sen molempien takajalkojen asentotunto on selkeästi alentunut, perianaalirefleksi samoin, samoin kiputunto. Selkeä aristus selän palpaatiossa rintarangan puolenvälin jälkeen sekä lannealueella. Anaalit olivat täynnä mutta ei tulehtuneet, eturauhanen normaali palpaatiossa. Koska Lassilla on näin selkeitä neurologisia oireita, suosittelen kääntymään neurologisen eläinsairaala Aistin puoleen. Se on erikoistunut selkäongelmiin ja neurologiaan ja siellä on käytettävissä kaikki kuvantamismenetelmät. Nyt mukaan kipulääkettä varalle.

Lassille on nyt varattu aika Aistiin 4.4. ja sen jälkeen ollaan viisaampia.