Alkuun pahoittelut. Tästä blogista näyttää muodostuneen pelkkä eläinlääkärireissuista purkaminen. Yritän, että jossain vaiheessa kertoilisinkin jotain kivempaa, mutta niistä sitten toiste.

Meistä on tainnut tulla aikamoisia kanta-asiakkaita eläinlääkäriasemalle, jolla käydään. Alman kanssa on tullut käytyä lokakuusta 2006 asti niin monta kertaa, ettei pysty enää laskemaan. Tänäänkin sitten vierailtiin lääkärissä. Oilille tehtiin vakuutushakemusta varten tutkimus ja todettiin neidin olevan hyvässä kunnossa ja ilman mitään vikaa. Jee! Nyt sitten vain täyttämään loputkin lomakkeet ja lähetettävä kirje Tapiolalle. Alman kanssa on saanut todettua, että vakuutus olisi ollut todella loistava juttu, jos vain sellainen olisi silloin aikoinaan Almalle viitsitty ottaa.

Sitten Lassiin. Viime viikollahan Lassi käväisi lääkärissä silmien takia. Tällä kertaa tulikin sitten ihan eri diagnoosi. Turvotus on lisääntynyt silmä kulmassa sekä vilkkuluomissa ja silmien väliin on ilmestynyt patti, joka kasvaa silmien turvotuksen mukaan. Lääkäri vilkaisi kunnolla silmiä ja sitten tutki kaikki imusolmukkeet. Rauhoituspiikki ja Lassin nukahdettua pistettiin molempiin silmiin kortisonia.
Tässä teksti laskusta: Diagnoosi: Lymfoidi hyperplasia, Lassin molemmissa silmissä imukudos voimakkaasti reagoinut, vasemmassa silmässä jopa nodula vilkkuluomen ulkopinnalla. Kyse on immuunivasteen liiallisesta reagoinnista. Lassille injisoitiin kortisonia molempiin silmiin reaktion rauhoittamiseksi. Sen voi tarvittaessa uusia, jos turvotus alkaa uudestaan.
Suomeksi siis imukudoksen liikakasvua. Jos vaiva uusii useammin, niin sitten olisi hoitona siklosporiini salva kuten Optimmune, mikä onkin meille varsin tuttu Alman kuivasilmäisyyden hoidosta. Toivotaan nyt vaan, että kortisoni silmiin toimii ja vaiva ei uusiutuisi.

Myös Alma joutui käymään lääkärillä. Almajainen on aristanut takapuoltaan viikon ajan, joten sitten tutkittiin tarkemmin. No yllätys! Anaalirauhaset olivat tukkeutuneet täysin. Tämä onkin aika jännä, koska näin ei ole Almalle vielä ennen käynyt. Liekö ruokavaliolla asiaa tähän? Anaalit sitten tyhjennettiin ja kyllä Alma itki ja laittoi vastaan. Pitämässä oli kolme ihmistä ja lääkäri. Tarkoitus oli ottaa Almalle rokotukset. Kuitenkaan niitä ei laitettu, koska todettiin maksa-arvojen lähteneen nousuun. Ei rasiteta maksaa yhtään enempää rokotuksilla tai milläkään muulla. Tällä hetkellä olisi sitten mietittävä otetaanko maksasta koepala ja milloin se sitten tehtäisiin. Koepala otettaisiin leikkauksella eli vatsa auki. Koepalalla varmistettaisiin, mikä prosessi maksassa on menossa. Nyt sitten kovasti mietityttää kestääkö Alma sen vai ei. Mikä on oikein ja mikä väärin? Kuinka kauan voidaan odottaa? Olisiko oikeasti tehtävä se päätös, että parempi olisi päästää autuaammille maille? Kuka voisi toimia päättäjänä minun puolestani? Oli päätös sitten mikä tahansa, niin vaikeaa se tulee olemaan. Aiemminkin olen joutunut luopumispäätöksiä tekemään, mutta tällä kertaa se on tähän mennessä kaikkein vaikeinta.