Luojalle suuri kiitos siitä, että ei ollut syöpään viittaavia tuloksia. Rakas kullanmuru saa jatkossakin ilostuttaa minua. Vierähti suuri kivi sydämeltä, sehän olisi ollut kohtalon ivaa, jos sydämeni eheyttäjä olisikin sen särkenyt.

Tuloksista saatiin selville uusi autoimmuunisairaus. Tässä patologin lausunto: Tutkituissa näytteissä todettiin karvatuppia ja niihin liittyviä rauhasia ympäröivä ja nahanalaiskudokseen ulottuva tulehdusmuutos. Tämän tyyppinen tulehdus on luonteeltaan tavallisesti steriiliä ja kuuluu nk. steriiliin granulooma-pyogranulooma syndroomaan ja sen tarkkaa syytä ei tunneta. Muutoksia esiintyy etenkin pään alueella, mutta myös muualla kehossa. Tulehdus vastaa yleensä hyvin immunosupressiiviseen terapiaan. Tietyillä roduilla tätä tulehdussairautta esiintyy muita rotuja enemmän. Näitä ovat kultainennoutaja, collie, weimarinseisoja, tanskandoggi, bokseri, englanninbulldoggi ja mäyräkoira.

Elin  ja tutkimustulos: Iho ja nahanaluskudos, Periadneksaalinen pyogranulomatoosi ja granulomatoosi dermatiitti

Elin ja tutkimustulos: Iho ja nahanaluskudos, Granulomatoosi pannikuliitti


Tällaista tällä kertaa. Nyt onkin sitten odoteltava, jotta saadaan hoito-ohjeet. Lassin oma eläinlääkäri jäi kesälomalle, joten Lassi näyttää olevan kandin hoteissa. Toisaalta, jos ei ala huomiseen mennessä kuulua hoito-ohjeita on varmaan suunnattava kohti Tamperetta, kuitenkin meidän tuurilla sielläkin on lääkärit lomilla. Ongelmana tuossa hoidossa on se, että siihen pitäisi antaa kortisonia. Lassillehan ei sitä voida antaa iktyoosin takia, joten siinä onkin sitten pohdittavaa millä hoidetaan.

Toisaalta olen niin helpottunut tuloksesta, mutta toisaalta suututtaa. Miksi Lassille juuri pitää tulla useita erikoisia sairauksia ja miksi pitää elää jännitysnäytelmää. No tältä kesältä taitaa olla taas suunnitelmat menneet. Nyt vain rauhassa parannellaan ja uskotaan sitä faktaa, että noutaja on elossa ja edelleen paijattavana.