Lassi kävi näyttäytymässä eläinlääkärillä viime viikolla, kun korvat alkoivat kutista ja haista pahalle. Poika kerkesi parin päivän aikana saada korvanlehdet täyteen haavoja. Tuloksena hiivatulehdus molemmissa korvissa, jonka hoitoon saatiin Canofitea. Aine on auttanut ja kutina hävinnyt melkein kokonaan. Samalla ihmeteltiin Lassin päässä olevia rupia, jotka puhkeavat uudestaan ja uudestaan hoidosta huolimatta. Siellä on ärhäkkä ihotulehdus, joka ei ole parantunut useista antibiootti-kuureista huolimatta. Lisäksi märkärupea on ilmestynyt poskiin. Joten siihen ongelmaan aloitettiin uudella antibioottilääkityksellä ja nyt toivotaan, että se auttaisi. Lisäksi iktyoosi on nyt levinnyt koko kehoon. Selkärangan ympäriltä on lähtenyt karvat ja hilseilee valkoisenaan (alkavaa iktyoosia, muualla hilseily tummaa, mikä kertoo pitempään jatkuneesta iktyoosista).

Iho pesut jatkuvat ja niitä täytyy jälleen tehdä useasti. Lassihan ei ideasta pidä lainkaan. Mutta iho on saatava edes hieman paremmaksi ennen talvea ja kuivaa ilmaa. Lassin kasvattajan ehdotuksesta kysyin eläinlääkäriltä, josko kokeiltaisiin Allerderm Spot On -valmistetta. Sellainen paketti lähti mukaan. Alkuun laitetaan kaksi ampullia ympärikehoa viikossa ja neljän viikon jälkeen annetaan paketin ohjeen mukaan. Toivottavasti tämä auttaisi. Lisäksi Lassin ruokavalioon pitäisi tuplata rasvahappolisiä ja jatkaa A- ja E-vitamiinikuureja.

Samalla ilmaisin huoleni Lassin linkkauksesta. Poika linkuttaa etujalkojaan jopa lyhyen hihnalenkin jälkeen. Lassi myös pureskelee etutassujaan iltaisin ja tykkää oleilla yksinään saunassa lattialämmössä. Vääntelyn ja kääntelyn jälkeen todettiin, että aristaa kyynärpäitään ja välikämmeniä. Lassin kyynäräthän ovat 1/2 ja sen kuullessaan eläinlääkäriltä pääsi huudahdus "nehän ovat tosi huonot". Huonot tosiaan koiralle, jolla suurin osa massasta on etuosassa. Joten nivelrikkoa on etujaloissa kyynärissä ja välikämmenissä. Tutkimusten perusteella ja aristuksen määrästä, ei jalkoja tarvinnut kuvata. Kipulääkitystä ei viitsitä aloittaa, koska Lassi syö muutenkin niin paljon lääkkeitä, että sisäelimet ovat kovilla jo niiden takia. Kipulääkettä voidaan kuitenkin antaa tarpeen mukaan silloin tällöin. Hoitona aloitettiin Cartrophen-pistossarja, ensimmäisen laittoi eläinlääkäri ja loput laitetaan itse viikon välein. Toivotaan, että tällä mennään useita kuukausia.