Eilen olikin Oilin ja Leevin vuoro päästä käymään eläinlääkärillä. Molemmilla oli vuosittaisten rokotusten aika. Almakin olisi halunnut lähteä, mutta sai jäädä kotia. Lääkäristä on tullut Almalle kiva paikka, erikoinen otus kun tykkää siellä käydä. Mutta takaisin Oiliin ja Leeviin. On se jännä miten kauhealla innolla sinne sisälle on päästävä, kun ovi aukeaa. Innostus loppuukin lyhyeen, kun tajutaan missä ollaan. Leeviä myös jännittää nuo kauhean liukkaat lattiat, kun ei tassut pidä. Sitä paitsi mamma on aina niin ilkeä kun käskee julkisesti mennä puntarille, että kaikki näkee. No Leevin onneksi painoa oli tippunut kilon verran ja Oili oli pysynyt missin mitoissaan.

Oili saikin rokotuksen heti ja sitten oli aikaa hieman flirttailla lääkärille, ensin Oilin oli tietenkin kuultava, että samainen lääkäri hoitaa myös Almaa. Leeviä jännitti kauheasti, kun tajusi joutuvansa korkealle pöydälle. Herra ei tajunnut sitä, että onkin 10-vuotis tarkastuksen aika. Todettiin, että Leevi on hammashoidon tarpeessa, joten pitää ensin yrittää itse niitä puhdistella. Jos ei puhtaaksi saada, niin syksymmällä varataan aika puhdistukselle. Eli metallin haju, tulee Leevin suusta, eikä tarvitse nyt sitten minun muotoilla kauhu skenaarioita Lepakon terveydentilasta. Leevin selkä on alkanut notkahtaa kylkiluiden kohdalta, joten sitäkin hieman katseltiin. Todennäköisesti nuorena loukattu vasen takajalka ja sen vajaa käyttö on nyt alkanut vaikuttaa sitten selkään. Koska Leevi ei kipuile selän takia, niin tilannetta seuraillaan, ja tutkitaan sitten tarkemmin jos jäykkyyttä tai muita oireita alkaa ilmaantua. Muuten Leevi on erittäin hyvässä kunnossa kymmenen vuotiaaksi. Lopuksi Lepa sai vielä rokotteen ja sitten olikin aika taiteilla liukkaita lattioita pitkin ulko-ovelle.

Lassin kuulumisia: Lassi on nyt parina yönä pyrkinyt ulos ja ollut ripulilla. Päivisin on ihan normaali, mutta yöllä alkaa vatsa oireilla. Johtuisiko matolääkkeestä vai siitä, että maistelee kaikkea mitä eteen tulee. Parina päivänä on myös hulluna kaivellut kuoppia ja sitten syönyt multaa. Toisaalta myös Leevi on auttanut kuoppien kaivuussa ja sitten ahkerasti maiskutellut multaa, mutta ei kuitenkaan ole mitenkään oireillut.

Sitten Almaan ja Oiliin. Juoksujen jälkeen on Oilin hormonit hyrränneet aikamoisilla kierroksilla. Pari päivää sitten Alma sai niskansa jumiin ja Oili siitä sitten aiheen kokeilla Almaa. Kirpulla tuntuu olevan kova hinku lauman pomoksi aina juoksujen jälkeen. Alma ei nyt jaksaisi vielä taistella vastaan ja mieluummin tulee meidän tykö, että pistäkää tuo kakara nyt ojennukseen. No Oili on ollut eilisestä lähtien "erotettuna" laumasta. Uskomaton sisu, kun ei usko paikka käskyä, saatikka pysy ovien takana. Kunhan Alma tuosta hieman virkistyy, niin alkaa toivon mukaan taas normaali laumajärjestys pyöriä. Yleensähän Alman ei tarvitse kuin vilkaista Oilia, niin neiti alistuu. Sama pätee Lassiin ja Leeviin, Alman vilkaisu saa pojat tekemään sitä, mitä Alma milloinkin haluaa.

Lopuksi vielä hauskaa Vappua teille, jotka kuulumisiamme luette!