On ollut hieman taukoa tänne kirjoittelun suhteen. Aikaa on rajallisesti, joten täältä se sitten supistetaan muulle käytölle. Sitten meidän jengin kuulumisiin.

Almalla on juoksut ja parhaimmat päivät todennäköisesti kohdillaan, sillä Lassi on lauantaista ulissut ja vikissyt, läähättänyt ja laihtunut pari kiloa. Aika hyvin tuo pari kiloa, sillä viime viikolla kylkiluita sai melkein etsiä ja nyt ne tuntuvat selvästi. Juoksujen alussa Alma yritti kovasti Lassia vikitellä, koska eihän tässä laumassa ole muita sukua jatkamaan. Leevi eunukki ja Oilistakin tuli vanha pinttynyt vanhapiika tammikuussa. Joten Lassi sai Alman mielestä kelvata. Tästä kaikesta huomiosta ei noutajapoika oikein pitänyt, tai oikeastaan suhtautui hieman pelolla näihin vanhan belgirouvan iskemisyrityksiin. Näin sitten tultiin parhaimmille päiville ja Alman kiinnostus Lassia kohtaan loppui kuin seinään, ja Lassi yht'äkkiä keksi, että sillähän on juoksut. Luojan kiitos, että keksi, sillä viime syksynä, Lassi ei reagoinut ollenkaan kummankaan nartun juoksuihin. Nyt siis tuli selväksi, ettei ole ainakaan tällä hetkellä kovinkaan kipeä, eikä ole siis niinkään kiinnostunut samasta sukupuolesta vaan vastakkaisesta. Toisaalta katselee kyllä sillä silmällä välillä Leeviä, mutta laitetaan se huonon näön piikkiin.

Eilen pääsivät Leevi ja Oili käymään eläinlääkärissä. Molemmille rokotukset niskaan. Leevi sai kehuja, että on hyvin säilynyt ikäisekseen, lääkärin piti pari ihan tarkistaa, että onko se 11-vuotias.  Leevi sai moitteita pahasta hengityksestään, jolle voisi tehdä jotain, eli hampaiden puhdistus on tiedossa kesän aikana. Ja voi, että kuinka Leeviä jännitti se liukas lattia. Minkähän takia siellä ei voisi olla edes yksi kuramatto lisää? Oililta katsottiin lisäksi hieman naamaa, kun on pigmentti on hävinnyt ihan lyhyessä ajassa huulista, suun sisäpuolelta, luomista, silmien ympäriltä ja nenästä sierainten ympäriltä. Oilin kohdalla ei kuitenkaan ole vuodenaikaisesta pigmentin puutoksesta, kuten esim. Lassilla haalenee kuonon väri talvisin, vaan todennäköisesti kyseessä on Vitiligo. Näin pelkällä näkemisellä sen voi diagnosoida, mutta varman tuloksen saa vain koepalalla. Koepalaa ei kuitenkaan lähdetty ottamaan, koska kyseessä oli vain rokotusta varten varattu lyhyt aika.

Onneksi ja onneksi tätä ei tarvitse hoitaa mitenkään erityisesti. Ruokavalioon lisätään vain vitamiineja. Tämä ei myöskään aiheuta koiralle mitään oireita pigementin puutoksen lisäksi. Koiran yleinen terveyden tila on ihan kunnossa ja voi jatkaa elämäänsä aivan normaaliin tapaan. Ja mikä parasta (kuulostaa ihan ostos-tv:ltä) pigmentti palautuu yleensä ajan kanssa.

19.5.2009 mennäänkin sitten koko porukka antamaan verta tuohon geenitutkimukseen.