Ei sitten riitä, että yhdelle tai kahdelle tapahtuu vaan aina pitää olla jotain. No, eilen iltasella huomattiin Oilin oikean silmän olevan ihan samea, väriltään harmahtavansininen. Siinä sitten soiteltiin muutamaan paikkaan ja aikoja olisi ollut vasta seuraavalle päivälle. Kuitenkin kokemus kertoo, että silmien kanssa ei kuitenkaan kannata odottaa, joten ei ollut vaihtoehtona kuin mentävä päivystävälle Äänekoskelle.

Tuloksena seuraavaa: Oilin oikeaa silmää tutkittiin tänään huomatun samentumisen vuoksi. Kliinisessä yleistutkimuksessa todettiin koiran olevan muutoin normaali, mutta lämpö koholla. Molemmissa silmissä paineet normaalin rajoissa 10. Pupillarefleksi normaali, pupilla ei mioosissa. Silmässä ei todettu valoarkuuta, etukammiossa lievää samentumaa, suonet injisoituneet, sarveiskalvossa ei haavaumia. Oilin silmä oireilu on todennäköisesti lievää uveiiittia eli värikalvontulehdus, jonka hoitoon tipat alla olevan ohjeen mukaisesti. Vointia ja silmän tilaa tulee seurata tarkasti. Mikäli silmän tila pahenee, alkaa siristellä, samentuma pahenee, kuume nousee, toinen silmä alkaa oireilla tai muuta poikkeavaa koiran voinnissa, tulee ottaa heti uudelleen yhteyttä eläinlääkäriin. Silmä olisi joka tapauksessa hyvä kontrolloida kuurin lopulla.

Hoitona: Oftan Dexa-Chlora silmävoide 3,5g, 1/2mg/g, 1 tippa yöksi oikeaan silmään viikon ajan sekä Oftan Dexa-Chlora silmätipat 10ml, 1 tippa 6 krt vrk:ssaa oikeaan silmään viikon ajan.

Oilista tämä lääkärireissu ei ollut kovinkaan kiva. Kuka hullu nyt sinne menee, kun aina saa huonon olon. Todennäköisesti neiti on jutellut Lassin kanssa asiasta. Meidän Kirppu-Liisa pisti itsensä ihan lötköksi, kun piti pöydälle nostaa. Jalat haralleen ja siinä pysyi. Pöydälle päästyään, Oili päätti puottaa upean turkin pöydälle, hymyillä oikein leveästi eläinlääkärille ja kastella tutkimuspöydän kuolalla. Olisikohan ajatuksena ollut saada pöytä mahdollisimman liukkaaksi, jotta siltä olisi voinut pudota "vahingossa" pois ja välttyä näin tutkimukselta?

Todennäköisesti Oili on leikin tiimellyksessä törmännyt Lassin kanssa ja se on voinut aiheuttaa  tämän värikalvontulehduksen. Joten eipä se leikki aina ihan hyväksi ole.  Nyt on sitten Oili ja Lassi yhdessä sairaslomalla.

Lassin patit ovat hävinneet kokonaan, mutta kortisoni-kuuri jatkuu. Torstaina on taas vuoro pienentää annostusta. Vaikka saa tällä hetkellä kaksi tablettia päivässä, ei se silti ole vähentänyt juomista tai pissaamista. Lisäksi poika on ihan väsynyt. Lyhyen lenkin jälkeen läähättää puolen tunnin ajan ja on ihan kuuma. Toivottavasti torstain jälkeen alkaa vointi parantua.