...häntä hellikäämme. Lääkkehillä hoidelkaa Leeviystäväämme.

Viikonloppuna huomattiin Leevin housukarvoissa märkää nestettä ja hännässä myös. Ensin tuli mieleen ajatus, josko suoli on tukossa ja tulee ohivuotoa. Tarkemmin tutkittua, paljastui hännästä paha hot spot. Kymmenen sentin pituinen ja parin sentin levyinen tulehtunut alue puolessa välissä häntää. Samalla löytyi myös peräaukon vierestä patti.

Tänään kävimme eläinlääkärillä näyttämässä häntää ja pattia. Patti osoittautui adenomaksi, miksi itsekin sitä epäilin. Leevillä on aiemminkin ollut niitä, joskus 7-vuotiaana, jolloin ne leikattiin pois kastraation yhteydessä. Adenomia ei pitäisi kovinkaan usein tulla kastroiduille uroksille, mutta mulla onkin poikkeavat koirat. Adenoma on hyvänlaatuinen kasvain, joka voidaan poistaa leikkauksella. Leevin kohdalla seurataan nyt tilannetta. Vanhan koiran kohdalla jännittää leikkaukset rauhoituksen takia. Jos adenoma ei kasva vauhdilla, eikä ala vuotamaan tai häiritsemään Leeviä, ei sitä tarvitse poistaa.

Leevillä oli myös anaalirauhaset tukossa, jotka tyhjennettiin. Kyllä oli pitelemistä vanhassa herrassa, kun operaatiota tehtiin. Kun eläinlääkäri alkoi tutkia häntää, piti avuksi pyytää hoitaja pitelemään Lepakkoa. Rimpuilu vain paheni ja huuto oli aivan kauheata. Häntä on todella kipeä ja Leevistä on aina ollut hieman noloa, jos joku takapäätä tutkii. Nyt on pitkä antibiootti-kuuri tiedossa ja varuiksi myös särkylääkettä. Häntä pitää puhdistaa pari kertaa päivässä suihkuttamalla vedellä ja kuivaamalla huolellisesti, jonka jälkeen puhdistetaan vielä Betadinella ja hieman Bacibact-pulveria päälle.

Leevi oli hyvin reipas ja hienosti käyttäytyvä asiakas. Muutoin on hyvässä kunnossa, mutta hampaat olisi syytä muistaa pestä silloin tällöin. Täällä on nyt belgiherra puolikarvaisen hännän omaavana, mutta hyvin tyytyväisenä siitä, että anaalit on tyhjät. Iltalenkillä mentiin melkein lentämällä eteenpäin.