Tänään Alma-Alama-Possu täyttää 8-vuotta. Onnittelut rakkaalle Rinsesa Ryysyselle. Iloisella mielellään on Alma jaksanut huvittaa vuodesta toiseen. Ikkunapöllönä nykyään aikansa viettävä lähiökyttääjä, osaa pitää itsestään huolta, pitää meistä ja laumasta huolta, vartioi kuin leijona-emo taloa ja pihaa. Näin siis menee Alman elämä tätä nykyä.

Alma karvoissaan 5.8.2008

Almaa onnittelee koko lauma kotona ja muualla:
Maria, Paula, Mikko, Pekka, Pertti, Marko ja Mari
sekä Leevi, Oili, Lassi ja Jojo the Bunny.


Mitäs muuta meille kuuluu? Leeville kuuluu ihan hyvää. Tällä hetkellä on menossa aika hyvä vaihe. Aika rennosti ottaa. D.A.P.:sta on oikeasti hyötyä meidän Lepakolle. Mökille Leevi ei kuitenkaan ole enää halunnut jäädä, joten ei olla sitten sellaista edes herralle ehdotettu. Kotona on hyvä mamman kainalossa. Yllättäen on myös ilmaantunut pienoinen ikävä vaiva, ei taida Leevin pissan pidätyskyky olla enää entisellään. Pediltä saattaa olla pieniä pissa läikkiä ja karva on välillä herätessä kyljestä märkää. Koska vanhuus ei koskaan tule yksin, niin lisäksi Leevi on päättänyt dementoitua, mutta vain hieman. Ne mitkä muistuttavat puruluita ovat puruluita Leevin mielestä. Joten pieni tarkkuus siinä mitä herra laittaa suuhunsa on paikallaan.

Lassi-Laser on vilkas edelleen mutta hyvin kiltti ja pehmeä. Salamana agility treeneissä menevä noutaja, tai ainakin siltä se näyttää omasta näkökulmasta. Siinä on tuleva sellainen kultsu agiradoille, joka tahtoo varastaa lähdössä, koska tekeminen on kivaa, jos ei kukaan vain kiellä. Lassilla on menossa ihan omanlainen kausi, toiset urokset ovat pelottavia paitsi Leevi ja muut kultaiset ovat myös tosi vaarallisia Lassin mielestä. Lassi on myös kunnostautunut, nimittäin rauhanturvaajana. Kun Almalla ja Oililla on tuijotus käynnissä, niin Lassi juoksee äkkiä narttujen väliin ja vie niiden huomion toisaalle, näin siis vältetään yhteydenottoja narttujen välillä. Ja koska aika ei saa tulla pitkäksi ja ikäväksi keksittiin Lassille ihan tälläinen tavallinen nimi, jos olisi oikea poika kuten Pinokkio. Eli saanko esitellä Lassi Patrik Matias Tolppanen aka sudenpentujen nimellä LaPaMaTo.

Oili päätti yllättää ja aloitti juoksunsa, joita odoteltiin vasta marraskuulle. Näköjään juoksujen väli vain lyhenee. Toisaalta Oili on nyt kovasti koetellut lauman pomoksi pääsyä, joten se varmasti on stressannut pientä Kirppua. Agiradoilla on Oili juoksennellut tuli persuuksien alla ja vauhti kasvanut huimasti. Tulokset nyt ovat olleet mitä ovat, mutta eiköhän ne jossain vaiheessa parane. Eihän tässä ole mikään kiire. Toko-kokeessakin käytiin nöyristelemässä ja tunne on sellainen, että siihen saakin jäädä vähäksi aikaa. Mutta ainahan syyksi voidaan laittaa nuo juoksut, jotka tekivät tuloaan silloin. Aina pitää olla tekosyy!

Alman maksa-arvot ovat edelleen koholla. Kuitenkin elokuussa käytiin kokeissa ja ovat kuitenkin laskussa. Heinäkuinen sappihappo-testi oli normaali. Ruokavaliona on itsetehtyä ruokaa. Kiitos Saijan ja netin. Eli Alma syö yrjölänpuuroa, kasvissosetta, kalkkunaa, broikkaa, kananmunia sekä raejuustoa. Lisäksi saa b- ja c-vitamiinia ja sinkkiä. Sekä erilaisista viljoista tehtyä puuroa, jossa on lihaa ja vihanneksia, myös suuren suosion on saavuttanut Alman Aurinkoinen makaronilaatikko: makaronia, broikkaa, porkkanaa, pinaattia ja hernemaissipaprikaa.
Entäs silmät, ne surumieliset kauriin silmät kuten Julia Robertsilla. No syljen laatu on muuttunut ruokavalion myötä ja se kuivaa tosi ilkeästi silmien ympärille, eikä meinaa millään lähteä pesemällä. Ripset eivät pääse kasvamaan kunnolla ja ovat ihan koppuraiset syljestä. Kun silmän ympärykset pesee puhtaaksi, niin tunnin kuluttua ne ovat samanlaiset. Almahan ei tykkää tuosta pesemisestä juuri lainkaan. Joten aina on pieni keskustelu paikallaan pesun aloittamisesta.
Ja mainittakoon vielä se, että Almahan ei halua jäädä huonommaksi tyttärelleen Oilille, niin päätti myös aloittaa juoksunsa nyt. Joten Lassille tiedossa kolme sekavan huuruista viikkoa.