Odottaminen oli tuskaa, joten tulosten saaminen sai tunteet pintaan. Lassin näytetuloksissa ei ollut mitään kasvaimeen viittaavaa. Kyseessä olisi siten immuunijärjestelmän sairaustila. Tämä mikä Lassilla on, on aika harvinainen sairaus. Kuitenkin sitä esiintyy kultaisillanoutajilla enemmän kuin muilla roduilla. Jotenkin aika hupaisaa, että juuri minulle tällainen tapaus osuu kohdalle. Tällaisia immunologisia sairaustiloja tulee esille muutama kappale vuodessa.

Koepala vastauksessa lukee seuraavaa:
Lausunto
1. Vilkkuluomista otetuista koepaloista todettiin diffuusi pyogranulomatoosi tulehdus, joka koostui histiosytäärisistä soluista ja neutrofiilisista granulosyyteistä.
Tämän tyyppinen tulehdus on yleensä luonteeltaan steriiliä ja liittyy puolustusjärjestelmän häiriöön tai on immunopatologista.
2. Patti silmien välissä: Näytteeseen ei ole eksfolioitunut soluja diagnoosin asettamiseksi. Laseilla todetaan ainoastaan verisoluja.
3. Imusolmukkeet: Näytteisiin on eksfolioitunut kohtalaisesti imusolmukeperäisiä soluja, jotka muodostavat heterogeenisen populaation imusoluja ja jossa dominoivat pienet ja keskisuuret lymfosyytit. Mukana on selvästi pienempi määrä blastimorfologian omaavia soluja. Mukana kohtalainen määrä neutrofiilisia granulosyyttejä.
Löydös viittaa imukudoksen hyperplasiaan ja neutrofiliaan.

Jos tilanne alkaa parantua, jatketaan lääkitystä uusien ohjeiden mukaan. Jos oireet eivät ala parantua viikon sisällä, suositeltiin uusien koepalojen ottoa, myös uusista pateista.Hoidoksi Lassi sai kortisonikuurin. Prednisolon 20mg. 1 1/2 tablettia kaksi kertaa päivässä. Ensi viikolla on soittoaika Lassin lääkärille ja silloin sitten on mahdollisuus kysyä kaikkea mahdollista tähän liittyvää. Jos lääkitys tehoaa, voi olla ettei sitä enään koskaan ikinä tarvitse käyttää. Jos se tehoaa hetkeksi, voi olla että sitä joudutaan aika ajoin käyttämään.

Lassi on saanut nyt kolmen päivän ajan Prednisolonia ja ainakin se nyt tuntuu vaikuttavan niin hyvässä kuin pahassa. Kasvojen turvotus ja nestekertymät ovat hävinneet, alaluomet eivät roiku niin pahasti sekä vasemman silmän nodulat ovat pienentyneet. Valitettavasti Lassilla on koko ajan kauhea jano, vettä menee ihan hirveästi noutajan suuhun, hikipisaroita on kuononselkä täynnä, lisäksi on ilmavaivoja ja pissalle pitää päästä tunnin välein. Neste siis poistuu kehosta ja samalla Lassin on saatava sitä lisää. Muutaman kerran on tullut vahinko sisälle, kun ei omistaja ole ollut sekunnin sisällä tarpeeksi nopea ulko-ovea aukaisemaan. Lassia tämä on sitten nolottanut oikein kunnolla.
Tällä hetkellä ollaan siis oikein iloisia siitä, että meille niin rakas kultainen on elossa. Eihän se olisi ollut mahdollista, että meiltä olisi viety meidän oma sydänten eheyttäjä pois näin pian.

Lassi 21.10.2008 ja 1.11.2008