Päästiin kuitenkin matkaamaan Sysmään ja Lassi kehään. Nyt on sitten Lassi käynyt näyttäytymässä virallisesti junnuluokassa. Arvosteluun ja tulokseen ollaan todella tyytyväisiä. JUN EH3. Tuomarina oli Saija Juutilainen. Kun Lassi meni kehään yksilöarvosteluun, niin tuomari totesi harjoitusarvostelijalle, että nyt tulee oikea kultainennoutaja, mitä sitten tarkoittanut!
Lassin arvostelu: 14kk, erinomaisessa kunnossa esitetty, kaunis kullanpunainen juniori. Hyvä uroksen pää, voimakkaat posket, hyvä purenta. Etuosa saa vielä tiivistyä, kääntää vielä käpäliä ulos. Vahva takaosa. Hyvä karvanlaatu, lupaava hapsutus. Liikkuu erinomaisella askelpituudella sivusta, edestä vielä löysästi. Hyvä luonne.

Kuten epäilinkin, ei Lassi jaksanut paikoillaan olla, vaan pyöri ja hyöri. Joten parannettavaa on tulevaisuutta ajatellen, jos näyttelyyn joskus mennään. Nätisti kuitenkin juoksi yksin kehässä olleessaan. Kaikkien junnu urosten kehässä juostessa, Lassin hyppi ja veti laukalle.

Alman juoksut ovat nyt saaneet sitten Lassin aivan sekaisin eiliseen verrattuna. Kaikki on nyt aivan erinäköistä ja hajuista Lassin mielestä. Miehisyys koe on käynnissä, ja se saakin pienen miehen alun aivan sekaisin. Jurinaa kuuluu kovasti ja varsinkin vieraita koiria kohtaan. Kellään lauman ulkopuolisella ei ole mitään oikeutta haistella Lassin takamusta tai tuijottaa silmiin. Varmuuden vuoksi Lassi sitten örisee valmiiksi muita koiria nähdessään. Käyttäytyy myös epävarmasti, ja jännittää hieman. On se vaan niin kamalaa kun alkaa hormonit hyrrätä. Ja vielä olisi Oilin parhaimmat päivät vasta edessä. Mamman kulta-pojasta alkaa tulla mies!