Almalla oli siis perjantaina 7.3. lääkäri aika. Operoitu silmä on hyvässä kunnossa: sarveiskalvo kirkas, silmä aristamaton, sylkeä tulee ja toimii hyvin, ei kristallisoitumista. Leikkaus on siis kannattanut.
Operoimaton silmä: kyyneleritys 7-8mm, sarveiskalvolla samentumaa ja verisuonittumista luomen hankauksen takia. Ei kuitenkaan haavoja. Atopican annon voi lopettaa jos haluaa, kuitenkin jatketaan Optimmunen laittoa operoimattomaan silmään sekä tietenkin kostukkeita useita kertoja päivässä.
Paniikki/ahdistuskohtauksiin voidaan kokeilla lääkitystä jos lisääntyvät. Toivotaan, että päästäisiin niistä eroon ilman lääkitystä. Lääkityksellä olisi sitten tarkoitus lievittää ahdistusta, jos otetaan käyttöön. Katsotaan nyt kuinka ensi viikko menee, olen silloin toisella paikkakunnalla ja Alma panikoi helpommin kun olen poissa.

Alma 7.3.2008


Koska leikattu silmä on kunnossa, niin päätin aikaistaa toisen silmä operoimista. Leikkausaika on varattu ja näin ollen Alma pääsee taas haistelemaan Helsingin tuulia 25.3.2008. Toivottavasti tämä nyt sitten kannattaa. Leikkauksen myötä Alma pääsisi eroon kaikesta lääkityksestä. Ja normaalimpi elämä olisi taas mahdollista, kunnon lenkit, ehkäpä pientä treeniä silloin tällöin ilman pelkoa silmän kuivumisesta. Mutta katsotaan nyt kuinka käy.