Kivaa että lunta tulee. Tuuli vain saisi pysyä aisoissa. Tämä päivä on tehnyt tehtävänsä Alma ressun silmille. Vain muutama minuutti ulkona ja silmät ovat täysin kuivat. Punoittavat ilkeästi ja ovat kipeät.

Sen sijaan, että Alma olisi juoksuttanut Lassia pihassa, päätti Alma riehua ja olla vallaton sisätiloissa. Kyytiä saivat niin vinkulelut, lapaset kuin polttopuut. Aivan polttopuut, luitte oikein.  Alma kaivoi takan vieressä olevasta puitten säilytys arkusta itselleen viihdykettä ja sai Lassinkin innostumaan asiasta. Tämähän ei oikeasti ole sallittua huvia, joten toruin parivaljakkoa. Alma sitten mulkaisi Lassi vihaisesti, että poika on hyvä ja jättää nämä hommat vain niille joille se on sallittua, eli Almalle. Lassia nolotti ja kierti arkun kaukaa illan ajan, mutta Alma on edelleen sitä mieltä, että hänellä on tiettyjä etuoikeuksia ja huveja tässä talossa. Toisaalta ymmärtäähän sen, että energian purkamiskeinoja on keksittävä, jos ei lenkille voida Alman kanssa mennä kun tuuli yltyy liian voimakkaaksi.

Leevi ei myöskään pidä tuulesta, mutta aivan eri syystä kuin Alma. Tuuli saa aikaan ihmeellisiä ääniä ja niitä Leevi pelkää. Viisaana herrana onneksi tajuaa siirtyä "turvaan" sinne missä muut ovat ja näyttelee ettei jännitä yhtään.

Lassi ja Oili ovat nauttineet lumesta. Oili kaivaa kuoppia ja Lassi juoksentelee yksinään ympäri pihaa. Välistä leikkivät keskenään ja sitten jatkavat omia touhujaan. Lassi on myöskin ollut mielissään maahan tippuvista puittenoksista. Eipähän ole pojan tarvinnut parturoida pensaita tänään.