Koepaloista tulokset saatiin reilu viikko sitten, mutta muiden kiireiden vuoksi on päivittäminen meinannut unohtua. Eli valtavat patit jatkoivat kasvamistaan koepalanoton jälkeenkin. Ja tulosten saatua alkoi jälleen kortisonikuuri, jonka avulla patit ovat kadonneet.

Patologin lausunto: Tutkituissa näytteissä todettiin voimakas, lähes kasvainmaiset mittasuhteet saavuttava pesäkkeinen lymfohistiosytäärinen tulehdussoluinfiltraatio. Tulehdus tiivistyy dermiksen syvempiä kohtia ja nahanalaiskudosta kohti edettäessä. Soluinfiltraatioon sekoittuu paikoin neutrofiilisia granulosyyttejä. Tämän tyyppinen tulehdus on luonteeltaan tavallisesti steriiliä ja kuuluu nk. reaktiivisiin histiosytooseihin, joihin luetaan steriili granulooma-pyogranulooma syndrooma ja kutaaninen histiosytoosi. Reaktiivisen histiosytoosin tarkkaa syytä ei tunneta.

Lassilla on nyt menossa Imurel 20mg kerran päivässä ja Medrol 16mg kerran päivässä, alkuun tosin sai kaksi kertaa päivässä Medrolia. Tällä jatketaan parin viikon ajan ja sen jälkeen siirrytään ylläpitoannokseen Prednisolonia. Tosin jälleen Lassi kärsii sivuoireista kortisonista, pissalle pitää päästä vähän väliä, vettä juo kauheasti ja läähättää kaiken aikaa. Toivotaan, ettei tarvitsisi kuitenkaan kauhean kauaa kortisonia syöttää vaan Imurel riittäisi.

Eläinlääkäri jälleen kerran muistutteli sitä faktaa, että perinnöllistä tämä on. Senhän kylläkin jo tiedän. Lisäksi tuli todistettua, että Lassi ei pärjää ilman lääkitystä. Edellisellä kerralla oltiin neljä kuukautta ilman Imurelia ja nyt vain kaksi kuukautta. Tällä kertaa lyhyen välin lisäksi, patit saavuttivat aivan uudenlaisen kokoluokan ja vaikka Imurel aloitettiin heti pattien ilmestyttyä, ne eivät reagoineet ennen kuin otettiin kortisoni kehiin.