Lassille kokeillaan kuitenkin kortisonia. Annostuksena on kuukauden ajan Prednisolon 20mg, 1,5tablettia 2kertaa päivässä. Kovasti vaan epäilen tuon kortisonin vaikuttavan pahentavasti iktyoosiin. Suomen kielellähän ei iktyoosista pahemmin tietoa löydy, mutta netti on pullollaan tutkimuksia englanniksi, pääosa on laajoista tutkimuksista juuri kultaisillanoutajilla esiintyvästä iktyoosista. Siellä voi löytää tietoa, kuinka kortisoni vaikuttaa kuivattavasti iktyoosissa ja pahentaa oireita. Mutta kerta nyt sanottiin, että kokeillaan sitä, niin sitten kokeillaan.

Eilen illalla annoin Lassille ensimmäisen kerran Prednisolonia. Viimeksihän se aiheutti älytöntä juomista ja virtsaamista. No viime yönä Lassi kävikin muutaman kerran ulkona, kun hätä yllätti kesken yöunien. Marraskuussahan juoduttiin aika nopeasti muuttamaan annostusta ja lopulta vaihtamaan kortisoni toiseen, koska sivuoireet olivat aikamoiset. Edelliskerralla meillä oli myös soittoajat eläinlääkärille viikonvälein, mutta nyt sitten joudutaan itsekseen murehtimaan kuukauden päivät, kunnes Lassin omalääkäri palaa lomalta. Mutta jos oirehtii pahasti, eikä vastaa kortisoniin, niin sitten taidetaan mennä vierailulle Hakametsän eläinlääkäripalveluun Tampereelle. Tässä voi nyt todeta myös sen, että onneksi on vakuutus!

Tänään Lassilta saadaan ottaa tikit pois, koepalanotto kohdasta. Kiltisti on poika antanut tikkien olla, eikä ole ollut niistä kiinnostunut kuin vain kahtena ekana päivänä. Ensimmäinen koira minulla, joka on saanut viettää kauluritonta elämää tikkien kanssa. Pari yötä pidettiin silloin alussa kauluria, mutta kun ei poikaa tikit kiinnosta, niin miksi turhaan kiusata.