Tänään käytiin Alman ja Lassin kanssa ilahduttamassa eläinlääkäriaseman kassaa. Almalla oli maksa-arvojen tarkistus ja selän kuvaamista jäykkyyden takia. Maksa-arvot olivat suunnilleen samaa luokkaa kuin lokakuussa. Niitten suhteen ei siis mitään erikoista. Röntgenkuvat sitten paljastivatkin sitä, mitä olin jo kuvitellut sieltä löytyvän. Onneksi tilanne ei ollut niin paha, minkälainen se omassa mielessäni oli.

Diagnoosi: Alman röntgen-tutkimus hyppäämishaluttomuuden takia. Tällä hetkellä ei kaulan tai selän aristuksia. Rintarangan 5. nikama on epämuotoinen, puolikas muihin verrattuna ja siinä kalkkeumaa, voi aiheuttaa oireet. Kun nikamaväli luutuu, voisi olettaa kivun hellittävän. Leikkauksella tilannetta ei voi auttaa. Hännässä myös nikamamuutos (häntämutka), joten näiden yhteys on todennäköinen, perinnöllinen ominaisuus kyseessä. Kaulassa ei pahempaa, vain pieni piikin alku, mutta se nikaman alapuolella. Maksa-arvot ennallaan.

Lassin kanssa saatiinkin sitten taas uutta pahaa ajateltavaksi.
Diagnoosi: Lassin jatkotutkimukset vilkkuluomien turvottelun takia. Lisäoireena iho alkanut hilseillä. Kyseessä voi olla perinnöllinen ihosairaus, mitä on kultaisillanoutajilla. Koepalat otettu ihosta sekä vilkkuluomen muutoksesta uudestaan. Nyt on nodula myös oikeassa silmässä vasemman lisäksi. Oikea silmä on tällä kertaa pahempi. Pieni verenkuva ok. Otettiin kilpirauhaskokeet, tulokset tulevat ensi viikolla. Kortisoni-lääkitys aloitetaan vasta koepalatulosten saannin jälkeen. Lisäksi molempien silmien sarveiskalvolla kolesterolikiteitä. Tämän vuoksi Lassi ei pakolla näe kovinkaan hyvin, kuin katsoisi pitsin läpi. Kiteet voivat jäädä pysyvästi tai häipyä itsestään ajan kanssa.

Näin siis tällä kertaa. Mitä muuta voisi sanoa.