Fiilis ja Lassi joutuivat tänään eläinlääkärin hoitopöydälle. Fiilikselle on ilmestynyt niskaan patti, jonka halusin tutkituttaa oman mielenrauhan vuoksi. Onneksi patti vaikuttaa harmittomalta ja tilannetta jäädään seuraamaan. Ell lausunto: Fiiliksen kaulassa sidekudosmainen patti lihaskalvojen alla. Voi olla trauman seurausta, mutta jos kasvaa, niin suosittelen ohutneulanäytteen ottoa. Nyt liian pieni ja syvällä näytteenottoa varten.

Lassi pääsi näyttämään silmiään ja samalla otettiin verikokeet kovan väsymyksen takia. Se, mitä olen jo pitkään pelännyt ja kauhulla odottanut, on todellisuutta. Lassin maksa ei jaksa enää jatkuvaa Imurel-lääkitystä, mitä on syönyt jo melkein viiden vuoden ajan. Ell lausunto: Lassin jatkotutkimus: silmissä hivenen sameutta sarveiskalvoilla, lisätään kostutustipat hoitoon. Kyynelmittaus kannattaa tehdä siten, ettei ole saanut mitään lääkitystä. Väsymyksen takia myös verinäytteet: ALAT-maksa-arvo selvästi koholla. Voi liittyä Imurel-lääkitykseen, joten puolitetaan annos 50mg joka toinen päivä. Tukihoitona Epato-valmiste, joka parantaa maksan aineenvaihduntaa, lisäksi maksavikaisen ruokavalio. Kontrolliverinäytteet n. kuukauden kuluttua ellei tilanne mene huonommaksi.

Lassin kunto on siis mennyt heikoksi vain muutamassa viikossa. Vielä kolme viikkoa sitten peuhasi innolla Paulin kanssa ja nyt on viikon puolentoista ajan murahdellut ja käskenyt kakaraa poistumaan leikkeineen muualle. Väsymys on kova, eilen parturoinnin yhteydessä noutajapoika meinasi nukahtaa seisaalleen. Innostua ei jaksa oikein mistään ja haluaisi vaan nukkua. Pihalla ei tahdo olla, mikä on niin outoa. Yleensä Lassia ei saada sisälle. Itse lähden viikonlopulla takaisin Helsinkiin ja Lassi taitaa jäädä Jyväskylään kontrollikäyntiin saakka.