Eilen 25.3.2008 oltiin Alman kanssa Helsingissä leikkauksessa. Sama operaatio kuin tammikuussa ja nyt siis vasempaan silmään. Leikkaus meni hyvin. Tällä kertaa onkin sitten ongelmana sarveiskalvon haava. Alma sai haavan kolmessa tunnissa, eli aika pahassa jamassa silmä oli, siis kuiva mikä kuiva. Kun varasin aikaa Almalle sain ohjeeksi hoitajalta toimia kuten edellis kerralla. No kiltisti en sitten laittanut kostuketta Almalle kello 6:30 jälkeen. Matkalla pysähdyimme Heinolassa ja silmä oli silloin jo aika kuiva, en kuitenkaan laittanut kostuketta, koska edellis kerralla siitä tuli lääkäriltä sanomista. Helsinkiin päästyä 9:45, silmä oli jo ummessa ja sarveiskalvon pinnalla näkyi valkea läikkä. Aika meille oli varattu 10:30. Kun pääsimme sisään noin kymmentä vaille yksitoista, oli silmä tosi kivulias ja ihan ummessa. Saimmekin kuulla lääkäriltä, että kostuketta olisi saanut laittaa!

Sarveiskalvolla olevan haavan takia, onkin nyt sitten kivuliaampi parantumisjakso tiedossa. Syljen eritys ei meinaa lähteä laisinkaan käyntiin, ja joudutaankin laittamaan kostuketta aika ajoin. Sarveiskalvo kuorittiin puhtaaksi haavan kohdalta ja menemmekin sitten omalle lääkärille näytille kahden viikon kuluttua. Jos tämä ei parane ja tulehtuu, onkin todella isot ongelmat edessä. Toivotaan siis parantumista oikein kovasti. Muuten Alma on ehkä hieman reippaampi kuin edellis kerralla. Viime yö ja tämä päivä on kuitenkin mennyt itkiessä. Piipittää ja kuljeskelee levottomasti. Lääkkeiden anto kuitenkin sujuu hyvin ja oikea silmä toimii täydellä teholla.

Tällä kertaa Alma sai lääkkeiksi hieman miedompaa antibioottia, kun viimeksi vatsa meni sekaisin. Antibiootti Clinacin 150mg 1tabl 2krt/pv 8pv ajan,
silmätippa Exocin 1tippa 3krt/pv 2vko ajan sekä
särkylääke Rimadyl 50mg 1tabl 2krt/pv 3pv ajan.

Alma ennen leikkausta ja leikkauksen jälkeen 25.3.2008
   

Alma 26.3.2008


Nyt vain sitten odotellaan, jotta vasen silmä alkaisi vuotaa sylkeä ja Alma saisi jatkaa normaalimpia elämää. Ehkäpä Alma saisi vielä ottaa uuden mottonsa käyttöön: "Elämä maistuu, ja se saa näkyä!". Jos vain kaikki menee hyvin.