Jonkin moinen ihme on tapahtunut. Lassilta on patit hävinneet. Silmien välissä oli pahimmillaan kolme pahkuraa ja nyt on melkein sileä. Muualta kehosta en patteja löydä, vaikka kuinka yritän niitä etsiä. Uskottava siis on että ne on hävinneet yhtä nopeasti kuin ilmestyivätkin.

Kortisoni kuuri vain aiheuttaa harmaita hiuksia. Lassi juo ihan älyttömän määrän vettä ja pissalle on päästävä tunnin tai kahden välein. Samaten kuonon selkään ilmestyy vesikarpaloita, kun ylimääräinen neste poistuu myös sitä kautta. Vesi kuppia saa olla täyttämässä tunnin välein ja silti pojalla on kova jano koko ajan. Vettä menee vuorokaudessa useampi litra. Lisäksi pieni noutaja on ihan väsynyt. Yöllä kun oli käynyt pissalla kahden aikoihin, oli sisälle tullessaan nukahtanut rappusille, kun ei jaksanut odottaa oven avaajaa!

Keskiviikkona soittelin Lassin tilanteesta eläinlääkäriasemalle ja sieltä sitten kandi ei oikein osannut sanoa tuohon kortisoni annostuksen muuttamiseen mitään. Yritin sitten selvittää kuinka viimeksi toimittiin, mutta ei mennyt ihan perille. No kuitenkin seuraavana päivänä soitti kokeneempi lääkäri, mutta ei kuitenkaan se joka olisi Lassia hoitanut. Hän oli sitä mieltä, että saadaan ensin pudottaa puolikas tabletti päiväannostuksesta pois ja viikon päästä toinen. Sen jälkeen pitäisi syöttää 2 tablettia päivässä sinne asti kunnes Lassi pääsisi oman lääkärin tykö. Kuulosti kuitenkin siltä, että tämä eläinlääkäri ei pahemmin ole perehtynyt kortisonin annostukseen joten, päätin että menen viime syksyn ohjeiden mukaan, jotka kuitenkin saatiin asiaan perehtyneeltä eläinlääkäriltä.

 

Kumman valitsisitte: Kyse on siis Prednisolon 20mg, noin 33kg noutajalle

A) 1,5tablx2/vrk/1vko, 1tabl+1,5tabl/vrk/1vko, 1tablx2/vrk/kontrolliin asti.

B)1,5tablx2/vrk/1vko, 1tablx2/vrk/5vrk, 0,5tablx2/vrk/5vrk, 0,5tablx1/vrk/5vrk, 0,5tabl joka toinen päivä/5vrk.

 

Tämä on oikeasti loistavaa kun ei patteja näy ja päästään nyt katsomaan auringon paistetta tulevaan!!!